Virtualne izložbe digitalizirane građe (VIII.3.)

41

Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, pozivaju Vas na radionicu: Virtualne izložbe digitalizirane građe (VIII.3.) koja će se održati u ponedjeljak 18. prosinca 2017. godine od 10.00 do 15.00 sati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Radionicu će voditi, Anita Marin, dipl. knjižničarka i Branimir Matijačić, stručni prvostupnik, inženjer multimedijskog računarstva. Radionica je namijenjena knjižničarima zainteresiranima za korištenje prikazanog alata za izradu virtualnih izložbi.

Sadržaj:
Izradom virtualnih izložbi nastoji se popularizirati i povećati korištenje digitaliziranih sadržaja, ali u manjim ustanovama one mogu predstavljati i prvi korak u izgradnji zbirke digitalizirane građe

Važan aspekt virtualnih izložbi je njihova obrazovna komponenta pri čemu se građa može organizirati kroz različite razine složenosti za različite skupine korisnika što utječe na odabir sadržaja, instrumente i definiranje usluga.

U radionici će se uvodno prikazati koncept virtualne izložbe digitalizirane građe, prikazati dosadašnji rad na izradi virtualnih izložbi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te ostalim knjižnicama i predstaviti alati za izradu virtualnih izložbi. Praktični dio radionice obuhvatit će izradu virtualne izložbe u WordPress CMS sustavu.


Radionica je popunjena i prijave se više ne primaju!