22. 01. 2018.

IGRAONICA I IGROTEKA

ADRESA

Europska avenija 24
31000 Osijek

TELEFON

+385 (0)31 211 472

FAX

+385 (0)31 211 218 (lokal 201)

E-MAIL

djecji.odjel@gskos.hr

OSOBA ZA KONTAKT

Suzana Biglbauer, dipl. knjiž.

RAD S KORISNICIMA

ponedjeljak – petak: 08.00 – 19.30
subota: 08.00 – 12.30

Odsjek Igraonice i igroteke priređuje različite aktivnosti kao što su video projekcije, pričaonice, slušaonice glazbe, izmišljaonice, kreativne radionice (likovna, glumačka, lutkarska), izložbe, susreti s književnicima, predstavljanje knjiga, predavanja za djecu.

VESELIMO SE, IGRAJMO SE, UČIMO!

PRIČA + IGRA = ZABAVA    u Igraonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Igraonica Odjela za rad s djecom i mladima poziva vas da dođete u svoju knjižnicu i uživate u sadržajima i programima koje smo pripremili.

Kada? Ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak:  17.30 – 19.00 sati
Subota:  11.00 – 12.00 sati

Gdje?  Igraonica Odjela za rad s djecom i mladima

Opširnije: Igraonica Odjela za rad s djecom i mladima poziva vas da uživate  u novim slikovnicama i knjigama koje smo za vas nabavili!  Dođite na druženje i upoznajte nove prijatelje. Poslušajte najljepše bajke i najstrašnije priče. Na kreativnim  radionicama možete maštati,  glumiti,  likovno se izraziti i ugodno provesti slobodno vrijeme.

Aktivnosti u listopadu  tematski će obuhvatiti:
Dječji tjedan (od 2. do 7. listopada),
Mjesec hrvatske knjige (od 15. listopada do 15. studenoga)

TJEDNI RASPORED AKTIVNOSTI

PONEDJELJAK:  igrodan (društvene igre, lego kutić, kuhinja i trgovina)

UTORAK:  kreativni kutić (crtamo, bojamo, oblikujemo)

SRIJEDA:  pričaonica (za male i velike)

SUBOTA: Čitateljski izazov! (lijepo čitanje naglas)

KORISNICI

Odjel za rad s djecom i mladima namijenjen je predškolskoj i školskoj djeci, ali i svim ostalim članovima Gradske i sveučilšne knjižnice Osijek kojima se naši sadržaji čine zanimljivima.

XX

Pričanje priča za bebe i djecu najranije dobi “Prstići pričaju!”

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizira novu aktivnost pričanja priča za bebe i djecu najranije dobi (0-3 godina) pod nazivom “Prstići pričaju!”. Aktivnost će se odvijati utorkom prijepodne u vremenu od 11.00 do 12.00 sati i srijedom poslijepodne u vremenu od 18.00 do 18.30 sati u prostoru igraonice i igroteke Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Aktivnost “Prstići pričaju!” dio programa nacionalne kampanje “Čitaj mi!” posvećena poticanju čitanju naglas djeci od rođenja. Susreti za roditelje i bebe zamišljeni su kao zajednička igra, slušanje priče, čitanje slikovnica, dramatiziranje s pomoću lutkica i prstića. Poticaj je to na zajedničko čitanje djetetu od najranije dobi, na posudbu kvalitetnih slikovnica, na razvoj ljubavi prema čitanju…