Knjige na dobrom glasu – Božićne priče

600

Prosinac, mjesec koji i odraslima i mališanima izvlači osmijeh na lice, jednima jer ima malo slobodnih dana za uživanje s obitelji i prijateljima, a drugima ovim manjima zbog djeda Božićnjaka, darova, božićnoga drvca i svih ostalih sitnica kojima se djeca raduju.

Kako bismo vam probudili božićni duh, pripremili smo niz božićnih slikovnica koje možete čitati svojim klincima i tako se zajedno veseliti ovom zaista divnom i čarobnom dijelu godine.

1Mehanički Djed Mraz

Prva je u nizu slikovnica pisca odavno poznatoga našim mališanima Svena Nordqvista, s glavnim junacima Pettsonom i Findusom, no ovaj put u božićnoj avanturi. Mehanički djed mraz Mačak Findus i njegov starčić Pettson pripremaju se za Božić. „Pettsone, hoće li nama doći Djed Mraz?“ – iznenada je pitao mačić. Starac se našao u neprilici jer nije znao kako dovesti djedicu. Ne želeći razočarati Findusa, odlučio je izraditi mehaničkoga Djeda Mraza koji hoda i govori. No kako postići da mačić ništa ne posumnja? Pettsona čekaju tjedni napornoga razmišljanja i konstruiranja s neizvjesnim ishodom. Tko zna kako bi sve završilo da se u posljednji tren nije dogodilo čudo. No Božić i jest vrijeme čuda… Mehanički Djed Mraz deseta je knjiga o Pettsonu i Findusu. Za razliku od prethodnih koje je autor osmislio kao slikovnice, ovo je prava pravcata knjiga sa 17 poglavlja na stotrideset ilustriranih stranica! Uživajte u danima i danima zanimljivoga štiva o zimskim dogodovštinama najomiljenijega na svijetu mačića.

2Petar Mraz i popis zločeste djece

Najčešća rečenica koju svi roditelji izgovaraju u ovo doba godine jest „Budi dobar inače djed Mraz ništa neće donijeti pod bor!“ No stižu li pokloni samo do dobre djece ili postoji mogućnost da pokoji zaluta i kod nekoga nevaljalca, možete otkriti u slikovnici autora Davida Lawrencea, Petar Mraz i popis zločeste djece. Petar Mraz inače unuk slavnoga Djeda Mraza našao se na popisu zločeste djece, a to znači ništa od poklona. Kako dospjeti na popis dobre djece i što sve mora učiniti, otkrijte u ovoj zabavnoj slikovnici! I ne zaboravite ako ste bili osobito zločesti ove godine, još nije kasno za neko dobro djelo!

3Pahuljaste priče za božićno jutro

Pahuljaste priče za božićno jutro vesele i prigodne priče, oslikane u vedrim tonovima, namijenjene su najmlađima. Zbirka sadrži devet priča u kojima ćemo doznati kako lijepo miriše Božić, gdje su nestale čokoladice, kako je vuk Vukas pomogao ostalim šumskim stanovnicima pronaći božićno drvce i još mnoge druge zanimljivosti.

4Božićne aktivnosti za dječje ruke

Božićne aktivnosti za dječje ruke knjiga je baš za vas, ako ste jedni od onih koji vole sami izrađivati božićne ukrase. Sadrži niz ideja za dječje kreativne i zabavne aktivnosti u doba božićnih blagdana. Vodeći se ilustriranim uputama korak po korak, djeca mogu izrađivati božićne ukrase, čestitke, darove, korisne predmete, igračke i pribor za razne igrice, a mogu se okušati i u pripremanju jednostavnih slastica.

 

Ako vam i to nije dovoljno, GISKO priprema niz božićnih radionica na kojima možete osloboditi svoj kreativni duh!I za kraj smo ostavili jedan klasik koji je zasigurno drag, kako velikima, tako i malima.

5Božićna priča

Božićna priča Charlesa Dickensa u izvornome je obliku roman izdan davne 1843.godine i od tada je jedna od najpopularnijih i najdugovječnijih božićnih priča. Škrtoga direktora Londonske banke Scrooga posjećuje nećak koji ga moli da ga pusti s posla na Božić. On ga pušta, ali uz uvjet da mu taj dan neće biti plaćen. Nakon što Scrooge zatvori ured, dolazi mu duh prijatelja Marleya u okovima i govori mu da će ga posjetiti tri duha: prošlosti, sadašnjosti i budućnosti… Priča o škrtcu Scroogeu doživjela je i nekoliko filmskih ekranizacija.

Sve naslove možete potražiti Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici, dođite sa svojim klincima izaberite slikovnicu, pišite pismo Djedici, izradite koju čestitku i budite jako jako dobri!