Predavanje „Društvene mreže i komunikacijske platforme u funkciji lažnih vijesti (fake news)“

Sveučilišni ponedjeljak u GISKO-u

507

Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s GISKO organizira otvorena predavanja pod nazivom “Sveučilišni ponedjeljak u GISKO-u” koja će se u razdoblju od ožujka do prosinca 2018. održavati u prostorijama Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Cilj je ovih predavanja popularizacija znanosti i jačanje veza između znanosti, umjetnosti i društva u gradu Osijeku te na području Osječko-baranjske županije. Predavanja su namijenjena profesorima, studentima, kulturnoj javnosti i ostalim zainteresiranim građanima.

Prvo predavanje programa “Sveučilišni ponedjeljak u GISKO-u” održat će u ponedjeljak 12. ožujka 2018. godine s početkom u 19:00 sati u prostoru Američkog kutka Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Predavanje „Društvene mreže i komunikacijske platforme u funkciji lažnih vijesti (fake news)“ održat će Tomislav Levak, mag. cult.

Opis predavanja:
Tema ovoga izlaganja usko je vezana uz temu kojom se Tomislav Levak, asistent na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku i polaznik poslijediplomskoga interdisciplinarnog sveučilišnog studija Komunikologija, bavi u svojoj doktorskoj disertaciji koja je upravo u izradi. On će govoriti o aktualnoj medijskoj i društvenoj problematici – vrstama i načinima širenja lažnih vijesti (*fake news*) putem novomedijskih platformi, kao i opasnostima, posljedicama i načinima sprječavanja navedene sve češće pojave.

O predavaču:
Tomislav Levak rođen je u Osijeku. Dvostruko zvanje magistra struke stekao je na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, na dva različita studijska smjera: Medijska kultura i Kulturalni menadžment. Na preddiplomskom studiju dobio je priznanje za najboljega studenta u generaciji, a na diplomskom studiju u akademskoj 2013./2014. godini i Rektorovu nagradu za izniman uspjeh s prosjekom ocjena 5,0. Od 1996. godine radi kao uspješan novinar niza nacionalnih i tiskanih medija; prvo Slobodne Dalmacije, zatim Jutarnjeg lista, nakon toga Slavonskog doma i, od listopada 2008. godine, Glasa Slavonije.

U akademskoj 2014. / 2015. godini upisao je poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni doktorski studij Komunikologije pri Doktorskoj školi Sveučilišta u Osijeku. Od ožujka 2015. urednik je Sveučilišnog glasnika, službenoga glasila Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od travnja 2015. godine zaposlen je kao asistent na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku, na Katedri za medijsku kulturu. Sudjelovao je već na niz domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija i skupova. Uz hrvatski, govori, čita i piše engleski i njemački jezik.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: