American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizira predavanje Siniše Goluba pod nazivom Nacionalni parkovi – najbolja američka ideja, koje će se održati u petak, 5. travnja 2019. godine s početkom u 18.00 sati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. U sklopu predavanja bit će upriličeno i predstavljanje knjige “Nagovor na odvažnost : obiteljski road trip po američkim nacionalnim parkovima”.

U svojoj putopisno-refleksivnoj knjizi “Nagovor na odvažnost” objavljenoj u travnju 2018., autor opisuje pet putovanja diljem polovice od ukupno 60 američkih nacionalnih parkova. Autor tekstom i fotografijom progovara o tzv. Geografiji slobode – nacionalnim parkovima i divljini.

Siniša Golub magistar je znanosti upravljanja zaštićenim područjima prirode i ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda. Član je Foto kluba Čakovec, sudionik više zajedničkih i samostalnih izložbi fotografija. Američki nacionalni parkovi njegova su trajna inspiracija, mjesto nadahnuća i prostor istraživanja najboljih praksi u upravljanju zaštićenim područjima.

Više informacija dostupno je na stranicama: www.golubs.info

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: