Predavanje “Preuzmi odgovornost za svoj život”

293

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u petak, 15. prosinca 2017. godine s početkom u 18.00 sati organizira predavanje na temu “Preuzmi odgovornost za svoj život”. Predavanje će održati licencirana HYL trenerica Lidija Banai u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Ako prihvatimo činjenicu  da smo odgovorni za sve što nam se u životu događa, to ne znači da smo krivi zbog toga. Naprotiv, samo nam daje priliku i mogućnost da nešto poduzmemo, ukoliko želimo promjenu u životu. Ovdje smo kako bismo živjeli život u svoj njegovoj ljepoti i obilju. Sama odluka o preuzimanju odgovornosti povezuje nas s našom unutarnjom moći, koje nismo uvijek svjesni.

“Što mislimo o sebi postaje istina za nas. Vjerujem da je svatko uključujući i mene odgovoran za sve što mu se u životu događa – dobro ili loše. Svaka naša misao kreira naša buduća iskustva. Mi kreiramo što će nam se dogoditi, a onda da bi nam bilo lakše okrivljujemo druge za svoje frustracije. Ni jedna osoba, ni mjesto ili stvar nema nikakvu moć nad nama jer smo mi jedini koji koristimo svoj duh. Mi kreiramo svoja iskustva, svoju stvarnost i određujemo odnose drugih prema sebi. Ako stvorimo mir i harmoniju u svojim mislima, pronaći ćemo ih i u svojim životima.” – Louise Hay

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: