Predavanje “Putujte Europom – Erasmus+ projekti za mlade”

52

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u petak, 14. rujna 2018. godine s početkom u 11.00 sati organizira predavanje Putujte Europom – Erasmus+ projekti za mlade, koje će u prostoru American Cornera Gradske  i sveučilišne knjižnice Osijek održati Hana Marčetić te predstaviti projekt reMind.

Erasmus+ i Youth Community u suradnji s udrugama iz Makedonije, Litve, Rumunjske, Hrvatske i Češke, u razdoblju od 10. do 22. lipnja okupili su 25 mladih u mjestu Vrchlaby u Češkoj. Projekt reMind orijentiran je na pokušavanje zajedničkoga spoznavanja pojmova mentalnoga zdravlja, njegova suodnosa s fizičkim zdravljem te metodama nošenja sa stresom kroz mnogobrojne aktivnosti, kao što su tai chi, joga, meditacija,  i sl.

Glavni ciljevi projekta jesu poticanje svijesti o važnosti mentalnoga zdravlja i dobrobiti pojedinca te prepoznavanje uzroka stresa i metoda nošenja sa stresom, a usmjeren je na mlade između 18 i 26 godina. Ovaj i drugi projekti besplatni su za sve sudionike u trajanju do dva tjedna, a troškovi prijevoza refundiraju se po završetku projekta. Osim ove tematike, Erasmus+, u suradnji s drugim udrugama, organizira projekte širokoga spektra i tematika te pokušava informirati o mogućnostima za volontiranje i potaknuti mlade na sudjelovanje.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: