Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u četvrtak, 27. prosinca 2018. godine s početkom u 17.30 sati organizira predstavljanje knjige pod nazivom “Vitez Zrinski”. Autorica Sanja Sabolić predstavljanje će održati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Ovaj povijesni roman govori o životu i smrti do danas slavljenoga junaka Nikole Šubića Zrinskog IV., poznatog i kao Nikola Zrinski Sigetski. Roman prati njegov život od trenutka smrti njegova brata Ivana Zrinskog pa sve do njegove tragične smrti pod Sigetom. Brojni napadi i spletke protiv Zrinskog, zavada dvije velikaške obitelji, pokušaj ubojstva, burna previranja i nezadovoljstvo Turopoljaca, borba za vlast, konstantni napadi i obrana od Turaka samo su dio ovoga zanimljivog povijesnog romana koji se temelji na povijesnim činjenicama, ali ujedno odražava umjetničku slobodu autorice koja vješto opisuje probleme toga vremena na našim prostorima.

Roman upućuje na hrvatsku povijest s kraja srednjeg vijeka i pokazuje zašto je Nikola Šubić Zrinski živio i umro kao vitez i junak, slavljen kroz povijest pa sve do danas. Na predstavljanju će govoriti autorica Sanja Sabolić i Luka Barešić, zagrebački dramski glumac, a doživljaj će upotpuniti učenice Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: