Radionica micro:bit programiranja u GISKO-u

173

U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), u petak, 31. kolovoza 2018. godine u vremenu od 17.00 do 19.00 sati održat će se radionica micro:bit programiranja. Radionica će se održati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Ova je aktivnost namijenjena učenicima osnovnih škola, a za cilj ima naučiti ih osnovama programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Traje 90 minuta i bazira se na BBC micro: bit tehnologiji koja se koristi i u projektu STEM revolucija. Cilj je radionice omogućiti djeci osnovnoškolskoga uzrasta edukaciju iz područja  programiranja. Voditelj je radionice Tomislav Pandurić.

Prijave za radionicu obavljaju se na Odjelu za rad s djecom i mladima GISKO ili putem e-pošte: kata@gskos.hr

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, od utorka, 03. travnja 2018. godine svojim korisnicima na posudbu nudi micro:bit setove.  Rok je posudbe 14 dana, a iznos zakasnine za prekoračenje roka posudbe iznosi 5,00 kn po danu. Micro:bit setove korisnici mogu posuditi na svim ograncima knjižnice te na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek donirao je 40 micro:bitova za posudbu djeci i odraslima te 20 setova za održavanje radionica u knjižnici. Setovi sadržavaju BBC micro:bit, mini-USB kabel i bateriju zajedno s početnim uputama. BBC micro:bit jednostavan je za upotrebu uz minimalne upute, a može se programirati s pomoću besplatnih kodnih platformi na računalu, prijenosnim računalima, pametnim telefonima ili tabletima koji podržavaju Bluetooth. Premda je dovoljno sitan da stane u dlan, ima zaslon, senzore i mogućnost dodavanja brojnih uzbudljivih perifernih uređaja, kao što su servo motori, svjetla, prekidači te razne vrste senzora.


Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: