Zimska škola “Graditelji snova”

113

Gradite mostove od špageta, gigantske origamije, šijte, plešite…

Kako graditi mostove od špageta, slikati, šiti, plesati, fotografirati, glumiti… izrađivati gigantske origamije ili se igrati pravih malih fizičara – sve to mogu djeca i mladi od 6 do 18 godina (na)učiti ili usavršiti na Zimskoj kreativnoj radionici Graditelji, koja će se po prvi puta održati od 9. do 11. siječnja 2017., u prostoru Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku.Polaznici će moći odabrati jednu od 11 radionica, a dob polaznika ovisi o radionici. Organizatori su škola domaćin i Građevinski fakultet.
– Sve radionice potiču stvaralački rad kod djece te polaznici ujedno stječu različite praktične vještine – navodi koordinatorica, Stela Macakanja-Baćić, prof. hrvatskog jezika i književnosti. Voditelji radionica su djelatnici škole, inženjeri, arhitekti i bivši učenici, sada studenti, te članovi udruge Atelier artist, koji vode glumačku i filmsku radionicu.
U tri će dana polaznici, uz stručno vodstvo, sami dolaziti do spoznaja, od ideje do realizacije. Sve radionice rade nazajedničku temu, a tema su – snovi. Posljednji će dan škola biti otvorena za javnost i moći ć će se pogledati uratci polaznika radionica, Graditelja snova. Za vrijeme trajanja Zimske kreativne škole svim su polaznicima osigurani: materijal za rad, alat, pomagala, stručno vodstvo mentora, besplatan gradski prijevoz i topli obrok.

Kotizacija je 30 kuna. (Kotizacija se plaća Organzatorima: Graditeljsko-geodetska škola Osijek i Građevinski fakultet Osijek)

Prijave za radionice su do 15. prosinca, a sve se potrebne informacije i prijavnice nalaze na web stranici Zimske kreativne škole www.zimskakreativnaskola.com.

Izvor:
Narcisa Vekić
Glas Slavonije