Tradicionalna FFOS biciklijada pod nazivom “Bibliocikliranje Osijek-Čepin 2019.” održat će se ove godine u petak, 24. svibnja 2019. godine, s početkom u 9.30 sati u znak podrške nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”.

Biciklijada se ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”. Organizator je biciklijade Filozofski fakultet Osijek u suradnji s Klubom studenata informacijskih znanosti Libros, Centrom za kulturu Čepin – Knjižnica, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Društvom knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema, te osječkim ogrankom Hrvatskog čitateljskog društva.

Okupljanje sudionika, uz kratak popratni program, predviđeno u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Polazak je planiran za 10.00 sati, a povratak je predviđen oko 12.30. U okviru biciklijade predviđen je kraći program i obilazak novouređene čepinske narodne knjižnice.

Sudjelovanje na biciklijadi potrebno je prijaviti najkasnije do ponedjeljka, 20. svibnja 2019., na e-mail: bibliocikliranjeos@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime te dob sudionika. Za one sudionike koji nemaju vlastiti bicikl, osiguran je određeni broj besplatnih bicikala (obvezno u prijavi navesti da je potreban bicikl). Za sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige.

U slučaju lošeg vremena, biciklijada se odgađa.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: