Cijenjeni korisnici,

nakon određenog vremena zabrane okupljanja u zatvorenim prostorima, s veseljem vas možemo obavijestiti kako Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek od ponedjeljka, 27. travnja počinje raditi s korisnicima.

Za sve korisnike otvaraju se Posudbeni odjel za odrasle i Odjel za rad s djecom i mladima u Gornjem gradu na lokaciji Europske avenije 24.

  • Knjižnica je otvorena za korisnike od ponedjeljka do petka od 8.00 do 19.30 sati te subotom od 8:00 do 12:30 sati.
  • U vremenu od 13.00 do 13.30 Knjižnica se zatvara za korisnike zbog provođenja dezinfekcije posudbenih odjela.
  • Zakasnina se neće obračunavati za razdoblje od 16. ožujka do 11. svibnja 2020. Za razdoblje do 16. ožujka 2020. kao i nakon 11. svibnja 2020. zakasnina će biti obračunata.
  • Obnova zaduženja neće se obavljati do 11. svibnja 2020.
  • Molimo Vas da se služite uslugama pretraživanja online kataloga GISKO-a, i to naslove kojima je status dostupan (GORNJI GRAD odrasli i GORNJI GRAD dječji) te unaprijed pripremite popis željenih naslova, a pruža se i mogućnost pripreme željenih naslova putem e-maila: posudba@gskos.hr
  • Vraćenu knjižničnu građu zbog dezinfekcije nije moguće posuditi drugom korisniku 72 sata od povrata.
  • Čitaonice (Studijska čitaonica, American Corner, Austrijska čitaonica i čitaonica dnevnog tiska) su do daljnjeg zatvorene za korisnike.
  • Fotokopiranje knjižnične građe može se naručiti putem e-mail adrese studijska.citaonica@gskos.hr. Fotokopije se preuzimaju na Posudbenom odjelu za odrasle.

U prostoru Knjižnice mogu biti samo dva korisnika istovremeno. Molimo korisnike da se pridržavaju propisanog razmaka te koriste dezinfekcijska sredstva postavljena na ulazu u Knjižnicu.

Kako bismo održali najviše higijenske standarde i socijalnu distancu molimo korisnike za što kraće zadržavanje u prostoru Knjižnice te pridržavanje i svih ostalih mjera.

Sve informacije o radu Knjižnice bit će objavljene na službenoj stranici Knjižnice i društvenim mrežama te će se redovno ažurirati u slučaju promjene.

Hvala na razumijevanju!

Ravnateljica GISKO

Dubravka Pađen Farkaš, viša knjižničarka