24. 06. 2024.

OBRAZOVANJE KORISNIKA

Individualna poduka

Stručni djelatnici svojim korisnicima pri dolasku u knjižnicu nude pomoć pri oblikovanju jednostavnih informacijskih upita, te korištenju građe i usluga knjižnice. To uključuje: pretraživanja kataloga, bibliografija, baza podataka, te bilo kojih drugih informacijskih izvora, kao i pomoć oko tematskog pretraživanja, oblikovanja pismenih radova i navođenja literature.

Po dogovoru, knjižničar može korisniku dati individualnu detaljniju poduku o nekoj o navedenih tema, za što je potrebno prethodno dogovoriti termin putem e-pošte: studijska.citaonica@gskos.hr, posudba@gskos.hr, djecji.odjel@gskos.hr ili telefona: 031 211 233, 031 211 472.

Grupna poduka

Obrazovanje korisnika moguće je provoditi istovremeno s većim brojem ljudi. Osim poduke koja uključuje informacijsku pismenost, upoznavanje s građom i uslugama, knjižničari svojim korisnicima nude stručna vodstva po Knjižnici.

Ciplcug po Knjižnici usluga je koja korisnike upoznaje s prostorom Knjižnice, poviješću zgrade, zavičajnim i spomeničkim zbirkama, zbirkom legata i slično. Vodstvo po Knjižnici organizira se za različite skupine korisnika (istraživači, studenti, djeca…) s prilagođenim sadržajem.

Za grupnu poduku, uživo ili putem Interneta u realnom vremenu (webinar), potrebno je javiti se putem e-pošte: studijska.citaonica@gskos.hr, posudba@gskos.hr, djecji.odjel@gskos.hr ili telefona: 031 211 233, 031 211 472.

E-poduka

Dostupni su obrazovni materijali koje sastavljaju djelatnici GISKO-a, koji sadrže korisne i poučne video sadržaje, upute i prezentacije. Svrha izrade E-poduke je na pristupačan i jednostavan način pojasniti pitanja vezana uz informacijsku tehnologiju i olakšati snalaženje korisnika u informacijskom svijetu.