26. 09. 2023.

GISKO KNJIŽEVNI KVIZ

Književni kvizovi  tematski su online kvizovi Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, koji su bili održani posljednji petak u mjesecu. Pitanja su sastavljali knjižničari.

Kako bi kvizovi ostali trajno dostupni preselili smo ih s platforme MyQuiz te im možete pristupiti u bilo kojem trenutku.  Kvizovi se sastoje od 20 pitanja s 3 ponuđena odgovora. Tek nakon odabranog točnog odgovora, otvara se iduće pitanje.

Svaki mjesec očekuju Vas nove, uzbudljive teme, žanrovi i književni kviz motivi, a u 2020. godini su bili aktivni sljedeći kvizovi:

U sezoni 2021. do sada su održani sljedeći kvizovi:

KVIZOVI s noći knjige
DJEČJI KVIZOVI
SLAGALICE

Slagalice omogućavaju novi način pristupa digitaliziranim sadržajima dostupnima u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Motivi su naslovne stranice pojedinih knjiga, ex librisi i razglednice iz Zavičajne zbirke.

IGRE PAMĆENJA

Cilj je ove igre upariti naslovne stranice knjige. Naslovnice su od istoga autora, iz istih serijala ili nakladničkih cjelina.

ESCAPE ROOM

Escape room (odnosno, Bijeg iz sobe) predstavlja igru u kojoj se jedna ili više osoba nađe „zatočenom“ na jednom mjestu iz kojega uz pomoć tragova mora pronaći izlaz. Ova je igra prvenstveno namijenjena djeci osnovnoškolske dobi, no uz pomoć roditelja, mogu ju igrati i mlađi. Preporučujemo igranje na računalu, zbog vidljivosti pojedinih elemenata igre.