24. 06. 2024.

POSUDBA ELEKTRONIČKIH KNJIGA – iBIBLOS

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek omogućuje posudbu elektroničkih knjiga putem platforme iBIBLOS.

Svaki član ima pravo posuditi 3 naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

E-knjige mogu se posuditi i čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. iBiblos trenutno je primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone), mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet računalima i čitačima s e-tintom) te Huawei mobilnim telefonima (Huawei AppGallery). Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Upute za izradu iBiblos računa dostupne su ovdje.

Zahtjev za aktivaciju korisničkog iBiblos računa podnosi se putem mrežnog obrasca, upisom e-mail adrese i proizvoljne lozinke. Nakon toga, potrebno je upisati korisnički broj s članske iskaznice i JMBG ili jedinstveni PIN (prvih 7 znamenki) koji se dobije u Knjižnici. Korisnički broj i PIN upisuju se samo kod prve prijave kako bi bilo omogućeno povezivanje s knjižničnim programom.

Ukoliko vam je isteklo članstvo u knjižnici, nećete biti u mogućnosti posuđivati e-knjige dok ne obnovite članstvo.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: ibiblos@gskos.hr, u Knjižnici ili na broj telefona:031/211-272 ili 031/211-233.