24. 06. 2024.

MOBILNA APLIKACIJA GISKO – mKNJIŽNICA

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek nudi svojim korisnicima digitalnu uslugu – mKnjižnica. Riječ je o aplikaciji GISKO knjiznica Osijek za mobilne telefone s Android i iOS operacijskim sustavima, koja olakšava i pojednostavljuje komunikaciju korisnika s Knjižnicom.

Uz pomoć ove aplikacije korisnici mogu pretraživati mrežni katalog Knjižnice, pregledati kalendar događanja, produžiti rok posudbe ili zatražiti pripremu literature. Aplikacija sadrži i druge elemente koji su ključni za korisnike, kao što su radno vrijeme Knjižnice, česta pitanja, kontakti, poveznice na Facebook, Twitter, Instagram, Youtube kanal Knjižnice i iBiblos.

Aplikacija omogućava generiranje korisničkog broja u barkod koji se prikazuje na zaslonu pametnog telefona, te ga korisnici daju na skeniranje djelatnicima posudbenih odjela tako da više ne moraju nositi člansku iskaznicu prilikom posudbe građe ili rada u čitaonicama.

Ovu su aplikaciju prvi razvili djelatnici koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”, a u suradnji s njima aplikaciju smo prilagodili poslovanju naše knjižnice i potrebama naših korisnika.

Aplikacija GISKO knjiznica Osijek može se instalirati putem Google Play-ai , Huawei Store-a ili Apple Store-a.