Autor i glazbenik Daniel Wisser za svoj roman “Königin der Berge” primio je nagradu Österreichischer Buchpreis za 2018. godinu. Wisser u svom romanu uspješno uklapa ozbiljne teme poput multiple skleroze i eutanazije u vrlo zabavnu priču. Junak je romana mrgodni četrdesetogodišnjak u invalidskim kolicima, koji svoju borbu za pravo na eutanaziju vodi u vrlo skurilnom paralelnom društvenom okruženju: u austrijskom domu za starije i nemoćne.

Uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i u suradnji s Austrijskom čitaonicom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Filozofski fakultet Osijek, u četvrtak, 14. svibnja 2020. godine u s početkom 15.00 sati organizira virtualno autorsko čitanje romana Königin der Berge u virtualnoj učionici Filozofskog fakulteta Osijek.

Čitanje će se održati na njemačkom jeziku i bit će dostupno isključivo za korisnike virtualnog sustava FFOS-a. Gostovanje će moderirati Daniela Dämon, OeAD-lektorica na Odsjeku za njemački jezik i književnost FFOS-a. Videozapis održanog čitanja bit će dostupan od 15. svibnja za javnost na sljedećoj POVEZNICI.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: