Edukativno-kreativne radionice “U prirodi nalazim sve što mi treba”

646

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek u razdoblju od 11. do 22. rujna održan je ciklus edukativno-kreativnih radionica „U prirodi nalazim sve što mi treba“. Navedeni ciklus radionica nastavak je radionica „Permakultura u gradovima“ održanih u Knjižnici 2014. i 2015. godine, a koje je sufinanciralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Održane radionice obuhvatile su širok raspon tema: recikliranje staroga papira,  izradu različitih uporabnih i ukrasnih predmeta od recikliranoga papira  te  upoznavanje s osnovama homeopatije kod koje se koriste male doze tvari iz prirode kako bi potakle organizam da se sam liječi. Kroz radionicu “Što bi nosila Matilda Hengl?” sudionice i sudionici upoznati su s dijelom povijesti vezanim za zgradu u kojoj se nalazi Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek (GISKO) te vremenom secesijske modne scene u Osijeku na prijelazu 19. u 20. stoljeće.

Održane su radionice:

11. rujna “Zašto reciklirati papir” (prezentacija procesa recikliranja papira) – voditeljice radionice: Melita Nađ I Andreja Grošelj;

14. rujna “Homeopatija za početnike” (kako homeopatijom pomoći sebi i svojoj obitelji) – voditeljica radionice: Maja Kurtović;

22. rujna “Što bi nosila Matilda Hengl : secesijska ornamentika na modnim detaljima” (izrada secesijskih cvjetnih ukrasa za šešire) – voditelji radionice Melita Nađ, Andreja Gršelj I Dražen Jerabek.

Radionice su se održavale u prostoru Američkog kutka Knjižnice i trajale su od 17:00 do 19:30 sati.