Izložba keramičkih radova “Dječja kreativnost u keramici”

Mala galerija GISKO

78

Tijekom mjeseca srpnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se  pogledati izložba keramičkih radova nastalih na keramičkoj radionici Osnovne škole August Šenoa Osijek, pod vodstvom učiteljice Mirne Lišnić i suradnika Ane Vuksanović, Anice Bokor i  Ivane Gašparac pod nazivom “Dječja kreativnost u keramici”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Radovi su izdvojeni iz prethodno održane školske izložbe “Keramički vremeplov”.  Nastajali su kroz deset godina rada na keramičkim radionicama u kojima su sudjelovali učenici likovne skupine nižih razreda Osnovne škole, učenici članovi kreativnog kutka, kao i svi ostali zainteresirani učenici, pa čak i roditelji te gosti. Do sada su izložbe bile postavljene isključivo u prostoru škole te im je ovo prva javna izložba. Uz izložbu je moguće pogledati i monografiju objavljenu povodom 50. obljetnice škole.

Voditeljica ove izložbe učiteljica je Mirna Lišnić koja je od 1997. godine, pa sve do danas, svojim radom u nastavi te brojnim izvannastavnim aktivnostima i školskim projektima unijela brojne inovacije. Keramikom se bavi već deset godina i za to je vrijeme organizirala niz likovnih i keramičkih radionica, koje je vodila sama ili u suradnji s kolegicama i kolegama iz škole.

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona: