Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek u četvrtak, 14. veljače 2019. godine s početkom u 13.00 sati prostoru Doma za odgoj djece i mladih Osijek , Vinkovačka cesta 61, organizira akciju darivanja prikupljenih knjiga u knjižnici Domu za odgoj djece i mladeži, kojim će se obilježiti Međunarodni dan darivanja knjiga 2019.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući na dječjim odjelima prikupljanje knjiga pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Akcija darivanja organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozvani su djeca i odrasli da knjige daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: