POZIV NA TRIBINU “Jesmo li ravnopravni građani u EU?”

Tribina

82

Tribina “Jesmo li ravnopravni građani u EU?”
Pravni fakultet u Osijeku, Stjepana Radića 13
ponedjeljak, 7. svibnja 2018. , 10:30-11:30 sati

(Gošća: Biljana Borzan, hrvatska zastupnica  u Europskom parlamentu)

Povodom obilježavanja Dana Europe  Europski dokumentacijski centar Knjižnice i Katedra za europsko pravo u suradnji sa Studentskim Zborom Pravnog fakulteta u Osijeku pozivaju Vas na  tribinu  “Jesmo li ravnopravni građani u EU?”, koja će se održati u Vijećnici na Pravnom fakultetu u Osijeku, 7. svibnja (ponedjeljak) 2018. godine od 10:30-11:30 sati, Radićeva 13, Osijek.

Dodjela EU Oskara, parlamentarki godine u području ženskih prava i ravnopravnosti spolova Biljani Borzan potaknula je studente Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku  i organizatore ovogodišnjeg obilježavanja Dana Europe da nam se jedna od najaktivnijih europarlamentarki pridruži  kao gošća na tribini.

Na pragu obilježavanja petogodišnjice članstva Hrvatske u EU, europarlamentarka Biljana Borzan osvrnut će na pitanja: Jesmo li ravnopravni građani EU? Je li još nailazimo na situacije gdje se vidi da nismo svi ravnopravni i svi jednaki kada je riječ o kvaliteti hrane koju jedemo u odnosu na druge članice EU, pravima hrvatskih potrošača na internetu kao i drugim zanimljivim  aktualnim pitanjima, a  tiču se naših prava kao građana EU.

Moderatori Tribine su: Izv. prof. dr. sc Tunjica Petrašević, prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije, Ljiljana Siber, voditeljica Knjižnice i Europskog dokumentacijskog centra i Fran Papac, predstavnik Srudentskog zbora Pravnog Fakulteta u Osijeku.

Ovom prilikom pozivamo Vas da popratite i ostala događanja  u okviru obilježavanja Dana Europe na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Program događanja i više informacija dostupno je na web stranici:
http://www.pravos.unios.hr/katedra-za-europsko-pravo/dani-europe

Veselimo se Vašem dolasku!

Organizacijski odbor Dana Europe PRAVOS 2018.

Program Dani Europe