Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Lions Club Gea Osijek, u srijedu, 17. travnja 2019. godine, s početkom u 18.00 sati, organiziraju predavanje pod nazivom “Osvježivači prostora – nova ubojita droga među mladima”. Predavanje će u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek održati prof. prim. dr. sc. Katarina Dodig-Ćurković, dr. med.

S obzirom na iznimno turbulentna i stresna vremena kojima su posebno izložena djeca, sve negativnosti pogađaju upravo njih kao najosjetljiviju skupinu. Jedna je od njih i konzumacija tzv. dizajnerskih ili sintetskih kanabionoida, čije su posljedice, nažalost, opasne po život te imaju smrtni ishod. Upravo s ciljem podizanja razine svijesti i znanja, ali i posljedica konzumiranja tzv. “osvježivačâ zraka”, koji su sve samo ne tvari za osvježavanje prostora, a s naglaskom i na upozorenje roditeljima da na vrijeme prepoznaju i djeluju, organizirano je ovo predavanje kao zajednički pokušaj osiguravanja sigurnog i mirnog okruženja u gradu Osijeku.

LIONS CLUB GEA Osijek udruga je koja je s djelovanjem započela 14. veljače 2013. godine i na taj način postala dijelom najveće svjetske humanitarne organizacije. U svome radu vodi se glavnom misijom: stvarati i učvršćivati duh razumijevanja među ljudima pružanjem humanitarne pomoći te pomaganje i služenje zajednici u kojoj djeluje.

Potvrda dolaska na e-mail: valerija.vukovic.k@gmail.com

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: