Povodom Svjetskog dana akupunkture, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u četvrtak, 14. studenog 2019. godine s početkom u 18.00 sati organizira predavanje pod nazivom “Tradicionalna kineska akupunktura u prevenciji i liječenju prehlada”. Predavanje će održati Violeta Mišić Losacco, akupunkturologinja, u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Violeta Mišić Losacco svjetski je priznata je stručnjakinja, prvostupnica tradicionalne kineske medicine sa Sveučilišta Westminster u Londonu te pridružena članica Hrvatskog društva za akupunkturu koje djeluje pri Hrvatskom liječničkom zboru.

Na novom predavanju Violeta će govoriti na koji način akupunktura djeluje, kako znanost objašnjava akupunkturu te na koji način ovaj 5000 godina stari medicinski sustav pomaže kod jačanja imunog sustava, osobito u borbi protiv bakterija i virusa. Tradicionalna kineska medicina temelji se na drevnim filozofijama, promatra ulogu i sklad čovjeka s prirodom te promjenama koje se događaju ciklusno i uči nas kako sačuvati zdravlje i spriječiti nastajanje bolesti, a time i smanjiti upotrebu lijekova, osobito opioida koji imaju veliki niz nuspojava.

Svjetska zdravstvena organizacija navodi više od 100 zdravstvenih tegoba koje se mogu liječiti akupunkturom, neke su od njih kronična bol, bol u leđima, išijalgija, migrena, osteoartritis, alergije, tjeskoba, depresija i dr.

Najzanimljiviji dio predavanja bit će demostracija akupunkture, stoga nemojte propustiti ovu jedinstvenu priliku i naučiti nešto novo i korisno za sebe i svoje zdravlje.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: