Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018., Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u srijedu, 07. studenoga 2018. godine s početkom u 18.00 sati organizira predstavljanje knjige osječke spisateljice Jasne Horvat pod nazivom Atanor“. Predstavljanje knjige, u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, upriličit će autrorica Jasna Horvat, Milica Lukić, Josipa Mijoč i Ivana Rab Guljaš.

Roman Atanor djelo je za čije se dubinsko čitanje ključ nalazi u periodnom sustavu elemenata položenom u središte ljudskoga postojanja. Likovi su metafore kemijskih elemenata, a životopisi i uloge u romanu određene su im svojstvima elemenata koje predstavljaju.

Jasna Horvat hrvatska je književnica, teoretičarka kulture i redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Piše romane, eseje, knjige za djecu i mladež te znanstvena i stručna djela iz dviju znanstvenih grana (društvene i humanističke). Većina njezinih romana ocijenjena je kao (post)oulipovski narativ i ubraja se u kategoriju Oulipo+.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: