Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u srijedu, 15. svibnja 2019. godine s početkom u 18.15 sati organizira predstavljanje knjige “Tirkizno”. Predstavljanje će održati autorica Antonia Budano u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Antonia Budano rođena je u Osijeku, gdje i danas živi. Stihove sriče od rane mladosti, a poeziji ozbiljnije pristupa posljednjih desetak godina. Izdane su joj dvije knjige poezije, a mnoge su se autoričine pjesme našle u zajedničkim  zbornicima pjesama. Nastupala je na raznim pjesničkim manifestacijama. Uskoro se sprema objaviti dvije dječje slikovnice za niži uzrast te piše priču i za nešto stariji.

“U ovoj knjizi postoje značenjski povezani ciklusi, a tematika je erotska. Ciklusi su nazvani po kršćansko-liturgijskim kategorijama (Svanuće, Spasenje, Naviještanje, Proročanstvo, Vrelo, Iscjeljenje). Autorica cjelinu gradi izmještajući te kategorije iz prvotnog konteksta i dajući im značenje koje dobivaju u partnerskom odnosu. U tom je odnosu jasno istaknuta lirska junakinja. Ne radi se o zaumnim operacijama propitivanja granica koncepta ljubavi eros i agape, već o maštovitoj resemantizaciji koja je fino ulegla u navedene tematizacije. Erotska je tematika prisutna i to u svom senzualnom obličju. Iz njezina podteksta izbijaju emotivni vodoskoci na vrlo fin i diskretan način.”

                                                                                                      iz pogovora Tina Lemca

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:

Posudbeni odjel za odrasle GISKO