Star Wars tjedan 2019.

365

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Udruga Star Wars Hrvatska organiziraju četvrti po redu “Star Wars tjedan” koji će se održati od ponedjeljka, 23. do subote, 28. rujna 2019. godine u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, a namijenjen je svim zainteresiranim korisnicima Knjižnice, kako djeci i mladima, tako i odraslim korisnicima. Svi oni koji nisu uspjeli zauzeti svoje mjesto na prošlogodišnjim radionicama, ove će godine imati priliku za to. Sve informacije te popis radionica i predavanja bit će vidljive i na stranici GISKO-a kao i na Facebook eventu GISKO Star Wars tjedan 2019.

Tijekom projekta održat će se različite kreativne, likovne i čitateljske radionice  te brojna društvena događanja. Predviđeno vrijeme trajanja projekta jest tjedan dana.

Ciljevi projekta:

 • ukazati na važnost rada s djecom i mladima te važnost dječjih odjela
  • poboljšati uslugu rada s djecom i mladima u knjižnicama
  • potaknuti čitateljske navike djece i mladih
  • pridonijeti  razvoju  knjižnica  kao  kulturno-informacijskih  središta,
  mjesta  kulturnih  susreta, zabave i društvenih događanja
  • pridonijeti prepoznatljivosti u lokalnoj zajednici

Ono što posjetitelji ove godine mogu očekivati jesu brojne radionice i predavanja za sve ljubitelje franšize i one koji će to tek postati. Svečano će se otvorenje održati u ponedjeljak, 23. rujna 2019. godine s početkom u 18.00 sati u izložbenoj auli Gradske  isveučilišne knjižnice Osijek, a sve radionice i predavanja održat će se u prostoru American Cornera.

Ciljevi ovoga projekta jesu potaknuti čitateljske i likovno-kreativne navike djece i mladih, pridonijeti razvoju knjižnica kao kulturno-informacijskih središta, mjesto kulturnih susreta, zabave i društvenih događanja i potaknuti mlade dizajnere i likovnjake na društvenu angažiranost, suradnju i rad na projektima. Izuzev ovoga, cilj je i mladima, kao i starijima pružiti tjedan u kojemu se mogu zabaviti i kroz interesantna predavanja naučiti nešto novo o svojoj omiljenoj franšizi.

Ova se manifestacija prvi put održala 2016. godine, a nastala je suradnjom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Udruge Star Wars Hrvatska te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Inicijatori Star Wars tjedna jesu Tihomir Taborski i Sandro Ambrinac, a uz njih ovogodišnje su koordinatorice i Marija Cindrić i Sara Muharemi.

Dosadašnje su se manifestacije pokazale kao vrlo uspješne, a ova godina je četvrta i posljednja godina Star Wars tjedna u Osijeku, za sada. Fokus će biti stavljen na naše aktivnosti kroz prošle tri godine te iskustvo koje smo stekli, a na samome će otvorenju biti izloženi crteži, skulpture, filmske replike, LEGO setovi, figure i još puno toga pa će posjetitelji svih uzrasta moći pronaći nešto za sebe.

Svaki put stječe se iskustvo novim izazovima, prelaze prepreke i uči iz njih te kako pružiti najbolji Star Wars tjedan do sada uz nove elemente poput Pub Kviza, Okrugloga stola i još mnogo novina koji će se moći vidjeti u rasporedu. Stoga se pozivaju svi da u što većem broju dođu i, naravno, nikako ne zaborave obući svoju najdražu Star Wars majicu ili ponijeti bilo kakav drugi rekvizit.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:

Odjel za rad s djecom i mladima GISKO