U organizaciji Fotokluba Osijek i Turističke zajednice grada Osijeka, u izložbenoj auli na katu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine s početkom u 18.00 sati bit će otvorena izložba fotografija “SOS secesija – secesija Osijeka i Subotice”. Izložba je nastala u okviru programa Interreg – IPA CBC Croatia – Serbia 2014. – 2020., projekta Subotica – Osijek Secession Tourist Route S.O.S.

U ime Turističke zajednice grada Osijeka kao voditelja projekta, Fotoklub Osijek organizirao je fotografski natječaj čiji je reultat izložba fotografija na temu secesije i secesijskog stila gradova Osijeka i Subotice. Natječaj je bio međunarodnoga karaktera te je bio otvoren za sve fotografe, ljubitelje fotografije i građanstvo. Fotografije za izložbu odabrao je stručni ocjenjivački sud, a prilikom svečanog otvorenja uručit će se i posebne nagrade autorima koji su stilski i tematski “zapeli za oko” ocjenjivačima!

Pozivaju se svi zainteresirani građani i ljubitelji fotografije da pozdrave nagrađene autore i njihovim očima vide secesijske dijelove i detalje Osijeka i Subotice koji su ponekad skriveni od očiju prolaznika.

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broju telefona:

  • Posudbeni odjel za odrasle GISKO