Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u četvrtak, 03. listopada 2019. godine s početkom u 18.00 sati organizira predavanje pod nazivom “Akupunkturom protiv stresa”. Predavanje će održati Violeta Mišić Losacco, prvostupnica tradicionalne kineske medicine iz Londona u prostoru American Cornera Gradske  i sveučilišne knjižnice Osijek.

Na predavanju će se govoriti o “stresu”, odnosno o načinu na koji tijelo prevladava zahtjevnu ili nepoželjnu situaciju. Kad god smo u nekom nepovoljnom stanju (bilo da se radi o fizičkom ili mentalnom), naše tijelo pokušava održati homeostazu i zaštititi se od takvih događaja usvajajući određene ‘promjene’.

U kineskoj medicini tijelo, um i emocije sastavna su cjelina u kojoj su unutarnji organi glavna sfera ovog utjecaja i izravan uzrok bolesti. Također osjećaji postaju uzrok bolesti kada preuzimaju naš um i tek kad su dugotrajni ili intenzivni. Kineska medicina bavi se emocijama samo kad su uzročnici bolesti ili kada pokazuju simptome. Svaka emocija odražava određenu mentalnu energiju koja se odnosi na relevantni unutarnji organ.

Kaže se da svaka emocija posebno utječe i na cirkulaciju energije odnosno Qi-ja u tijelu. Učinak emocije ovisi i o tome je li emocija izražena ili potisnuta. To će ovisiti i o otpornosti pojedine osobe na razne stresore.

Ako patite od stresa ili želite naučiti nešto više o tome kako tradicionalna kineska medicina i akupunktura mogu poboljšati kvalitetu Vašeg života i psihoemotivnog zdravlja, nemojte propustiti ovo zanimljivo predavanje!

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:

Posudbeni odjel za odrasle GISKO