Predavanje “Moć drevnih terapija u moderno doba – liječenje medicinskim pijavicama”

63

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u petak, 06. rujna 2019. godine s početkom u 18.00 sati organizira predavanje pod nazivomMoć drevnih terapija u moderno doba – liječenje medicinskim pijavicama”. Predavanje će održati hirudoterapeutkinja Lila Radun u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Pijavice upotrijebljene u medicinske svrhe liječe, pomlađuju i pročišćavaju organizam od otrovnih materija. Ova stara metoda liječenja naziva se hirudoterapija, primjenjivala se još u starom Egiptu, a o ljekovitim moćima pijavica pisali su Galen i Hipokrat. Poznato je i to da su ih ruske carice upotrebljavale za uljepšavanje, dok je u Rusiji ministarstvo zdravlja priznalo hirudoterapiju kao konvencionalnu metodu liječenja.

Hirudoterapija ima učinak sličan akupunkturi i refleksologiji, a u posljednje vrijeme sve je traženiji oblik liječenja. Primjenjuje se kod kardiovaskularnih bolesti, u ginekologiji, pri mršavljenju, liječenju kožnih bolesti i kozmetici te za uspješno otklanjanje tegoba proširenih vena, tromboze, kapilara, visokog krvnog tlaka, slabe cirkulacije, ginekoloških problema, hemoroida, hipertenzije, artritisa te su odlične kod problema s gušteračom, jetrom i žuči.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: