Predstavljanje knjige Brune Ćurka “Kritičko mišljenje u nastavi filozofije, logike i etike”

407

U organizaciji Udruge Breza, u petak, 5. listopada 2018. godine s početkom u 17.00 sati održat će se predstavljanje knjige Brune Ćurka pod nazivom “Kritičko mišljenje u nastavi filozofije, logike i etike”. Predstavljanju će nazočiti mag. Edu. Phil. Zoran Kojčić, a bit će upriličeno u prostoru Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Knjiga istražuje povezanost kritičkoga mišljenja s nastavnim predmetima filozofijom, logikom i etikom te propituje uvjete u kojima bi ti nastavni predmeti trebali postati poticaj takvu mišljenju. U knjizi autor naglašava nužnost odgoja i obrazovanja za kritičko mišljenje kroz obrazovne sustave te važnost poticanja ranog proučavanja, vježbanja i njegovanja kritičkog mišljenja, s obzirom na praktično dokazanu korisnost “filozofije s djecom“, relativno novoga globalnog projekta ili pokreta, u kojemu se djecu od najranije dobi pokušava uvesti u kritičko mišljenje, tj. potaknuti ih da kritički misle.

Bruno Ćurko profesor je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Splitu, suautor srednjoškolskih udžbenika iz etike, aktivni sudionik u organizaciji znanstvenih i stručnih skupova te menadžer u EU projektima koji su povezani s etičkim obrazovanjem i cjeloživotnim učenjem.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: