Predstavljanje knjige Danielle Kordić “Narcis i ruža”

283

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u petak, 23. studenoga 2018. godine s početkom u 17.30 sati organizira predstavljanje knjige zagrebačke spisateljice Danielle Kordić pod nazivom Narcis i ruža. Predstavljanje knjige, u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, upriličit će autorica Daniella Kordić, Nada Veseli, prof. filozofije i književnosti i Mara Majstorović, certificirana NLP trenerica.

Knjiga Narcis i ruža psihoanalitička je potraga za korijenom razumijevanja narcisoidnoga uma.  Autorica vodi čitatelja kroz različite primjere istinitih životnih priča koje će ga upoznati s narcisovom taktikom “bacanja žrtve na dno.” U raljama narcisa, ruža prolazi izazovnim životnim situacijama, no u konačnici uspijeva otvoriti poglede prema novoj stvarnosti i izaći iz narcisove zamke. Autorica u ovoj knjizi ukazuje na zamke patološkoga narcizma te iznosi metode i načine s pomoću kojih čovjek može iscijeliti um, tijelo i dušu od posljedica dubokih emocionalnih povreda.

Daniella Kordić, nakon završenog studija psihoanalize na Sveučilištu Birkbeck u Londonu, posvetila se proučavanu neke druge strane tumačenja čovjekove osobnosti. Duhovnost je, kako kaže, unijela dašak suptilnoga znanja u njezin rad. Takvo se znanje, doduše, razlikovalo od onoga naučenog budući da, kada je posrijedi ljudski um, “fiksna” istina ne može čovjeku dati zadovoljavajuće odgovore na životna pitanja. Autorica stoga u svojim djelima učinkovito i funkcionalno kombinira psihoanalizu s duhovnosti, kao spoj vidljivoga i nevidljivoga u našim životima.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:

Posudbeni odjel za odrasle GISKO