Rasprava i prikazivanje dokumentarnog filma povodom kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”

116

U sklopu svjetske kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Ženske udruge IZVOR, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Osijeka, u ponedjeljak, 25. studenog 2019. godine s početkom u 17.00 sati bit će prikazana skraćena verzija dokumentarnog filma “Bordel Deutschland”, kao uvoda u raspravu.

Dokumentarni film “Bordel Deutschland” prikazuje strukturalno nasilje prema ženama i djevojčicama čija se zarada broji u milijardama eura. Autor filma istražuje zašto je Njemačka postala međunarodno središte za žene i djevojčice kojima se trguje u svrhu iskorištavanja u prostituciji i daje jasan uvid u povezanost svodništva, prostitucije i trgovanja ženama.

Njemačka je 2002. godine donijela zakon kojim je prostitucija proglašena uslužnom djelatnošću što je dovelo do industrijalizacije nasilja prema ženama i djevojčicama. Od tada do danas raste potražnja za ženama u prostituciji – procjene se kreću od 400.000 do više od milijun žena u prostituciji koje su trenutno u Njemačkoj. Prema podacima njemačkog Državnog zavoda za statistiku, oko 1.2 milijuna muškaraca svakodnevno kupuje seks.

Najava filma: https://www.youtube.com/watch?v=IRm4AYycW7A

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: