U razdoblju od ponedjeljka, 19. veljače do četvrtka, 29. veljače 2024., Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek ugostit će izložbu fotografija pod nazivom “Iza Kulisa Sjene: portreti beskućničkog života”. Izložba će u izložbenoj auli na katu pružiti intiman uvid u život beskućnika u Zagrebu, Puli i Poreču.

Ova izložba dio je projekta “Svjetionik Solidarnosti” koji se bori protiv nedostatka cjelovite podrške beskućnicima i istovremeno podiže svijest o njihovim izazovima. Svaka slika priča priču, otkrivajući ne samo teškoće s kojima se suočavaju beskućnici, već i njihovu izdržljivost i snalažljivost unatoč nepovoljnim okolnostima. Kroz objektiv fotografa, svjedočit ćete o životu na ulici, ali i snazi zajedništva koje se rađa među ljudima koji dijele iste izazove.

Ova izložba ima dublji cilj potaknuti promjenu perspektive. Pozivamo vas da navedenom razdoblju posjetite Knjižnicu i zastanete pred svakom fotografijom, duboko promislite o stvarnosti koju prikazuje i otvorite svoje srce i um kako biste bolje razumjeli stvarnost beskućnika. Kroz ovu izložbu želimo potaknuti dijalog i zajedničku odgovornost za stvaranje inkluzivnijeg društva.

Vaša prisutnost na ovoj izložbi nije samo promatranje slika, već i podrška cilju Udruge Institut Pula i Udruge PET PLUS  – borbi za pravednije uvjete života za beskućnike. Svaki korak prema svjetlijem sutrašnjem društvu počinje razumijevanjem, empatijom i zajedničkim naporima.

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona:

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja jesu stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njega.


Stajališta izražena u ovoj izložbi isključiva su odgovornost udruge Institut Pula i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt udruge Institut Pula naziva “Svjetionik solidarnosti” financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.