Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek osnovao je u siječnju 2021. godine  čitateljski klub za djecu i mlade “U Zemlji Čudesa”. Klub je namijenjen osobama od 11 do 18 godina koji žele proširiti svoje čitateljske interese i steći nova znanja.

Klub je podijeljen u dvije skupine prema dobi sudionika. Prva skupina obuhvaća djecu od 11 do 14 godina i ovaj mjesec sastat će se u petak, 28. svibnja u 17.00 sati, a druga skupina obuhvaća mlade od 15 do 18 godina, a sastat će se u subotu, 29. svibnja u 10.30 sati u dvorištu Knjižnice. Predstojeći peti sastanak bit će prvi susret članova kluba uživo od njegova osnutka.

Čitateljski klub skupina je ljudi koja se sastaje kako bi razgovarala o pročitanoj knjizi. Cilj je Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek ovim klubom zainteresirati djecu i mlade za čitanje te ih potaknuti na kritičko razmišljanje, prihvaćanje tuđih mišljenja i uvažavanje različitosti. Na sastancima kluba povezuju se književne teme i motivi s drugim oblicima umjetnosti –  filmskom, glazbenom i kazališnom te popularnom kulturom, razgovara se o različitim pročitanim knjigama, preporukama drugih knjige i slično.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na Odjelu za rad s djecom i mladima osobno ili na broj telefona: