U organizaciji IRIM-a i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u srijedu, 19. svibnja 2021. godine u vremenu od 10.00 do 13.00 sati, održat će se radionica o korištenju 3D printera i Cricut Maker Champagne Starter seta za  knjižnice iz našeg okružja,  kojima je IRIM  donirao tu opremu.

Ova je aktivnost namijenjena djelatnicima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, i knjižničarima knjižnica iz okružja koja za cilj ima naučiti ih koristiti 3D printer i Cricut Maker Champagne Starter kit. Traje 120 minuta. Radionica će se  održati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera

Radionicu će voditi, edukatori IRIM-a.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, jedna je od 5 knjižnica u Hrvatskoj, odabrana  za  opremanje Makerspace prostora. Zahvaljujemo se Institutu za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), na višegodišnjoj uspješnoj suradnji, zahvaljujući kojoj smo, našim korisnicima  omogućili stjecanje STEM kompetencija koje su im potrebne kako bi  postali ravnopravni građani 21. stoljeća.

Micro:bitovi, Boson setovi, microMaqueen roboti, AQ bitovi i druga oprema, dostupna je na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek a može se posuđivati podjednako kao i sva ostala knjižnična građa. Rok je posudbe 14 dana. Za one koji se žele duže koristiti njime, moguće je napraviti produljenje roka posudbe.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: