Uoči obilježavanja Tjedna otvorenog pristupa 2022. kojem je tema „Otvorenost za klimatsku pravdu”, Centar za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković široj javnosti priredio je online KVIZ na temu otvorenog pristupa i klimatske pravde.

Cilj je kratkim i zanimljivim kvizom potaknuti korisnike knjižnica na promišljanje o važnosti pojedinačnog angažmana u borbi protiv klimatskih promjena.

Suočavanje s klimatskom krizom zahtijeva brzu razmjenu znanja preko geografskih i ekonomskih granica, kao i između različitih znanstvenih disciplina. Nastavno na to, ovogodišnji Tjedan otvorenog pristupa nastoji potaknuti povezivanje i suradnju između klimatskog pokreta i međunarodne zajednice otvorene znanosti. Prilika je to za okupljanje, poduzimanje akcija te podizanje svijesti o tome na koji način otvorenost osigurava klimatsku pravdu.

Jedna od tema na događanjima vezanima uz Tjedan OP je “Knjižnice kao most između znanosti i javnosti i njihova uloga u olakšavanju razmjene znanja”.

Link na kviz: https://go.irb.hr/TOPkviz

Cijeli program Tjedna otvorenog pristupa 2022. na IRB-u možete pogledati na web-stranicama portala https://otvorena-znanost.hr

TOP_kviz_letak