Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek već četvrtu godinu organizira manifestaciju pod nazivom “GISKO tjedan Harryja Pottera“. Ova manifestacija održat će se u od 26. do 31. kolovoza 2019. godine, a namijenjena je svim čarobnjacima i bezjacima u dobi od 9 do 99 godina.
Tjedan Harryja Pottera namijenjen je svim zainteresiranim korisnicima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek – kako djeci i mladima, tako i odraslim korisnicima. Tijekom projekta održat će se različite kreativne, likovne i čitateljske radionice te brojna društvena događanja i kvizovi.
U sklopu manifestacije Knjižnica organizira izložbu knjiga i kolekcionarskih predmeta na temu Harryja Pottera; kao i igraonice društvenih igara, Metloboja, Bijega iz Azkabana, Obuke za aurore te ispite znanja (Č.A.S.-ovi i O.Č.I.). Knjižnica će u sklopu manifestacije ugostiti i poznatog hrvatskog umjetnika Zdenka Bašića. U caffe baru Peppermint održat će se i Harry Potter pub kviz. Ova je manifestacija plod rada Knjižnice, ali i uspješne suradnje s Udrugom Breza kroz projekt Lonac.
Na radionice se možete prijaviti osobno ili telefonski u radnom vremenu centralne knjižnice na  Odjelu za rad s djecom i mladima od 19. kolovoza 2018. godine.