Tijekom lipnja i srpnja 2022., u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba dječjih radova pod nazivom Knjiga u godini čitanja, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Riječ je projektu koji je proveden u OŠ Antun Mihanović i OŠ August Šenoa, u godini čitanja. Suradnjom knjižničarki Anice Bokor (OŠ August Šenoa) i Marije Rastovski (OŠ Antun Mihanović) i njihove vjeroučiteljice Ružice Papić nastalo je 57 samostalnih, autorskih slikovnica učenikâ 4. razreda iz obiju škola. Neke su slikovnice vjerskog karaktera, a neke su male sličice iz života. Sva su djela vrlo uspješno izvedeni radovi u kojima je vidljivo da je uloženo jako puno truda i volje i od strane nastavnika, ali i vrijednih učenika.

Ovakvi projekti približavaju djeci knjige, ali i stvaralački kreativni rad te vas pozivamo da pregledate što su vrijedne učeničke ruke napravile, a možda pronađete i ideju za to kako zabaviti vaše mališane tijekom ljeta. Izložbu dječjih radova Knjige u godini čitanja je moguće pogledati u radno vrijeme Knjižnice .

Projekt Knjiga u godini čitanja

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: