Tijekom svibnja i lipnja, u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, može se pogledati izložba ručno pletenih radova autora skupine “Pletenje Bosutsko pod nazivom “Pletenje”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Grupa djeluje već treću godinu (s prekidom za vrijeme COVID-a) i okuplja zaljubljenike u ručno pletenje u dobi od 7 do 77 godina, neovisno o iskustvu. Na izložbi je moguće vidjeti radove članova koji su iglu za pletenje uzeli u ruke tek ove godine, ali i radove iskusnih članova. Ova je izložba kolaž svih mogućih tehnika, od početničkih, sve do naprednih, pa je tako moguće vidjeti: pletenje u krug, pletenje pletenica, dvostrano pletenje, tehniku BRIOCHE, tehniku ENTRELAC i tehniku SWING.

Ova izložba, osim što će prikazati što su vrijedne ruke ove homogene skupine isplele, neka bude poziv i poticaj svim zainteresiranim građanima da ponovno uzmu zaboravljene igle iz ormara, ali i onima koje će zaintrigirati novi izazovi te da se pridruže tečaju pletenja koji od početka kreće s dolaskom jeseni.

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona: