Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih i kreativnih radova autorica Željke Miličić, Vesne Leko-Varoščić i Sonje Hasija  pod nazivom “Kreativne ruke, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Željka Miličić rođena 1961 godine. Slikanjem se bavi posljednje tri godine. Počela je slikati jer je osjetila potrebu iznijeti svoja previranja koja su bila odraz njezina uživanja u prirodi, u koju bježi od svakidašnjice. Slike su akril na platnu. Rukotvorinama se bavi unazad nekoliko godina. Pravi nakit od svega onoga što se nalazi oko nas i što ljudi koriste u svojoj svakodnevnici. Od perlica, konca, filter vrećica i plastičnih vrećica nastaju nevjerojatne ogrlice, narukvice, krunice i cvijeće. Na taj način pokušava osvijestiti okolinu o tome, kako ne mora sve postati smećem, nego da se mnoge stvari koje bacamo u prirodu mogu kvalitetno iskoristiti.

Vesna Leko-Varoščić rođena je 1967. godine. Tekstilna je tehničarka, koja se posljednjih deset godina bavi oslikavanjem boca akrilom. Pravi gipsane figure pretežno sakralne tematike. Oslikava crjepove decoupage salvetnom tehnikom na starom crijepu. Radi vez na tapeti tehnikom lijepljenja tapete na karton, nakon čega slijedi vez.

Sonja Hasija rođena je 1964. godine. Izradom rukotvorina počela se baviti iz hobija, prije godinu dana. Izrađuje razna ukrasna unikatna drvca od češerâ koje skuplja po parkovima. Za drvca  koristi razne reciklažne materijale: stare šalove, stare odjevne predmete i tkanine. Svaki predmet izrađuje s ljubavlju. To je opušta i ispunjava. Izrađuje božićne i uskrsne ukrase, vijence za vrata i stolove te aranžmane za razne prigode.

 

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona: