Izložba slikarskih radova Mije Kiridžija Andrić

Mala galerija GISKO

168

Tijekom mjeseca srpnja, u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se  pogledati izložba slikarskih radova autorice Mije Kiridžija Andrić, a u sklopu projekta  Mala galerija GISKO.

Mia Kiridžija Andrić rođena na Pelješcu. U Osijeku živi posljednjih deset godina. Majka dviju djevojčica dugo je razvijala ljubav prema slikanju koje je često padalo u drugi plan. “No, kreativnom sam se stvaranju polako počela iznova vraćati prije nekih šest godina. Većina mojih radova, uključujući i ove koji se mogu vidjeti na izložbi, nastala je u vrijeme trudnoćâ i nešto poslije njih, dok sam brinula o svojim dvjema djevojčicama. Trenutno upravo završava jedno takvo razdoblje te imam veselje i čast okruniti ga izložbom“.

Volim slikati akriIom i akvarelom jer mi upravo te tehnike lako omogućavaju da kroz moje slike govore boje koje toliko volim. Upravo su one ono što povezuje sve moje radove različitih tematika. Ipak, sadržajno najviše progovara onaj pelješki dio mene koji se ogleda kroz motive mora, riba, barki i seoskih pejzaža. Kao što je kroz izložbu vidljivo, još uvijek se volim igrati različitim slikarskim tehnikama jer ih vidim samo kao sredstvo da u trenucima opuštenosti boje i slike iz mene izađu na platno.” Autorici je ovo prva izložba u sklopu projekta Mala Galerija GISKO.

Sve ostale informacije mogu se dobiti u Ogranku Knjižnice ili se javiti autorici izravno na njezin instagram profil.