U sklopu programa “Dani hrvatskoga romana”, u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine s početkom u 18.00 sati, u prostoru Studijske čitaonice održat će se književna večer sa spisateljicom Nastjom Kulović – predstavljanje njezina prvijenca “Kud si krenula?” te druge knjige, priče o ljubavi “Nešto drugo”.

Nastja Kulović pravnica je koja je pisanje otkrila još s devet godina kad je u svojoj sobi pronašla nalivpero i njime napisala svoj prvi, detektivski roman. O onome što ju je omelo da postane spisateljicom još u ranoj dobi, napisala je knjigu „Kud si krenula?“  – romansirane memoare o tome kako bolest, točnije multipla skleroza, utječe na sve članove obitelji, kako ih mijenja i zauzima mjesto u obiteljskom krugu.

Nastja je, kao glas “staklene djece”, pokrenula  kampanju “Vidite li staklenu djecu?” kojoj je cilj podići svijest o postojanju staklene djece – zdrave djece koja žive u obitelji s bolesnim bratom ili sestrom, zbog čega izostaje roditeljska pažnja na zdravoj djeci, pri čemu se roditelje želi osloboditi osjećaja krivnje, budući da se ne radi o namjernom zanemarivanju

Dvije godine nakon uspješnog prvijenca, na koji je čekala skoro trideset godina, objavila je drugu knjigu – “Nešto drugo” za koju kaže da je to priča o ljubavima iz dvorišta u kojem je odrasla, o odnosu istine i ljubavi, o važnosti izgovaranja, o gubitcima, rastancima, prilikama koje imamo, a s kojom nas poziva u to dvorište, da zajedno potražimo odgovor na pitanje – što je ljubav?

Nastja svakodnevno istražuje svoju kreativnost, odnos emocija i bolesti te preispituje može li kroz umjetničko izražavanje doći do rješavanja emocija.

Program je realiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: