Ožujak je mjesec koji u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek posvećujemo radionicama recikliranja. Ove smo godine radionice na tu temu posvetili recikliranju rashodovanih e-uređaja. Recikliranje osim što je neophodno, s obzirom na količinu otpada koji suvremeno društvo proizvodi u prevelikim i često nepotrebnim količinama, može biti i zabavno. Ovakvim radionicama nastojimo korisnicima pokazati kako bezbrojni plastični dijelovi, predugački kabeli telefona, spržene matične ploče, dotrajali vijci i matice,… postaju prsten, narukvica, privjesak za lančić ili ključeve, ukras za kosu,… te ukazati na činjenicu da je neophodno informirati se što je potrebno učiniti s onim e-uređajima koji su zbog svojih komponenti opasni za ljudsko zdravlje i okoliš pa ih  je potrebno adekvatno zbrinuti ili se za to obratiti ovlaštenim koncesionarima.

Neke radionice kreativnog recikliranja provodit će se uživo u prostorima Knjižnice, a neke online. Detaljan raspored njihovog održavanja navodimo u nastavku:


Kreativno recikliranje uživo u prostorima Knjižnice
(American Corner Osijek)
8. ožujka
22. ožujka

Zbog ograničenog broja sudionika, za radionice, koje se održavaju u prostorima Knjižnice, potrebno je prijaviti sudjelovanje na broj telefona 211 472 (Odjel za rad s djecom i mladima).


Kreativno recikliranje online
(YouTube kanal Knjižnice)
1. ožujka
15. ožujka
29. ožujka.

Više informacija može se dobiti: