Mathilda Hengl, nekadašnja vlasnice kuće Gillming u kojoj je Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek već dugi niz godina smještena, bila je neosporna modna ikona svoga vremena, što nas je potaknulo na ideju izrade papirnate lutkice inspirirane njenim osobnim fotografijama i modnim ilustracijama u novinama s početka prošlog stoljeća. Tu zamisao realizirala je Goranka Stanić, profesorica stručnih predmeta u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Osijeku te smo na mrežnu stranicu Knjižnice, kao jedan od elemenata zabavnog sadržaja, postavili Thildin modni ormar.

Budući da su lutke od papira pobudile zainteresiranost korisnika Knjižnice, odlučili smo, u suradnji Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek sa spomenutom profesoricom, organizirati radionice na kojima ćemo upravo na taj način oživljavati likove iz svijeta knjiga.

Na radionici koja će se održati u utorak 1. veljače 2022. godine u vremenu od 17.30 do 19.00 sati otkrivat ćemo kako naši mladi čitatelji doživljavaju Snježnu kraljicu, istražiti bi li Grinch uvijek trebao biti odjeven u zeleno, osmisliti neke nove načine kreiranja Olafa  ili utjeloviti kojeg drugog lika iz “zimskih” priča.

Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti sudjelovanje na broj telefona Odjela za rad s djecom i mladima: 211 472.

Više informacija može se dobiti: