U organizaciji Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta Osijek, i Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u srijedu, 13. travnja 2022. godine s početkom u 12.00 sati, u prostoru Studijske čitaonice, prof. dr. sc. Vlado Obad održat će izlaganje na hrvatskom jeziku pod nazivom “Roda Roda”. Po završetku izlaganja, u izložbenoj auli na katu bit će upriličeno otvorenje dvojezične (hrvatsko-njemačke) izložbe postera i knjižne građe pod nazivom “Roda Roda : radost življenja i pisanja = Roda Roda : Lebens- und Schreiblust”.

Humorist Roda Roda proveo je svoje djetinjstvo i mladost u Slavoniji, kojoj je posvetio velik broj svojih priča i anegdota. Sándor Friedrich Rosenfeld ili Alexander Friedrich Ladislaus Roda Roda, kako se kasnije naziva, rođen je 13. travnja 1872. u Drnovicama, Moravska (tada u Austro-Ugarskoj, danas u Češkoj).

Povodom 150. godišnjice Roda Rodina rođenja Austrijski kulturni forum Zagreb, Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Filozofski fakultet Osijek na jedan dan oživljuju uspomenu na nekada slavnog sugrađanina.

Upoznajte jednog od najvećih zabavljača austro-ugarske kulturne scene u prvoj polovini 20. stoljeća!

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: