Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek koristi digitalnu platformu IBiblos za posudbu elektroničkih knjiga. Tijekom lipnja 2024. godine dodane su dodatne e-knjige na hrvatskom jeziku kako bi korisnicima bilo omogućeno čitanje novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike na elektroničkim uređajima.

Svi članovi GISKO-a mogu koristiti digitalnu platformu iBiblos i posuđivati e-knjige sukladno pravilima posudbe u knjižnici.

Usluga je dostupna svim aktivnim članovima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, koji se registriraju putem poveznice.

Svaki član ima pravo posuditi 3 naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

E-knjige mogu se posuditi i čitati na osobnim računalima, mobilnim uređajima s iOS i Android operativnim sustavom. Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Nažalost, Kindle ne dozvoljava korištenje knjiga koje nisu iz Amazon trgovine, tako da preko tih uređaja nije moguće koristiti uslugu.

Upute za izradu iBiblos računa za posudbu e-knjiga, dostupne su na poveznici.

Detaljnije upute za preuzimanje i čitanje e-knjiga mogu se pronaći na portalu iBiblos, pod naslovima: ČESTA PITANJA i VODIČ.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-poštu: ibiblos@gskos.hr, u Knjižnici ili na broj telefona:

Služba za informatičku potporu GISKO 031/211-272