Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u petak, 10. siječnja 2020. godine s početkom u 18.00 sati organizira predavanje pod nazivom “Akupunktura u liječenju kronične boli”. Predavanje će održati Violeta Mišić Losacco, akupunkturologinja iz Londona u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Svrha ovog predavanja jest povećati svijest javnosti o akupunkturi kao multidisciplinarnoj skrbi koja poboljšava kvalitetu života kroničnih bolesnika.

Na ovom će se predavanju govoriti o tome što je akupunktura, kako znanost objašnjava akupunkturu, o kliničkim istraživanjima na području boli te o kroničnim bolestima sa kojim se susreće u svojoj praksi. Bol je najčešći razlog dolaska liječniku. U kroničnu bol spadaju kronične bolesti (npr. karcinom, artritis, dijabetes) i ozljede (npr. hernijacija diska, oštećenje ligamenata). Kronična bol često vodi do vegetativnih znakova (npr. klonulost, poremećaj sna, slabiji apetit, gubitak okusa za hranu, mršavljenje, oslabljen libido, zatvor), koji se razvijaju postupno; moguća je i depresija. Bolesnici mogu postati neaktivni, povući se iz društva te postati zaokupljeni fizičkim zdravljem. Psihološko i socijalno oštećenje može biti teško, što uzrokuje stvarni gubitak funkcije.

Violeta Mišić Losacco, završila je preddiplomski sveučilišni studij kineske medicine sa specijalizacijom iz akupunkture na Sveučilištu Westminster u Londonu, ima više od 10 godina iskustva u radu sa pacijentima na području boli u Evropi, Aziji i SAD-u, kako u kliničkom okruženju, tako i u wellness i zdravstvenom turizmu. Pridružena je članica Hrvatskog društva za akupunkturu koje djeluje pri Hrvatskom liječničkom zboru, a u rodnom Osijeku otvara ordinaciju za akupunkturu 2018. godine. Violeta je i direktorica tvrtke Wellness Solutions, motivacijska govornica, joga instruktorica, a od 2019. i izvanredna studentica na diplomskom studiju neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: