Predavanje: “Akupunkturom protiv alergija”

227

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u srijedu, 11. rujna 2019. godine s početkom u 18.00 sati organizira predavanje pod nazivom “Akupunkturom protiv alergija”. Predavanje će održati Violeta Mišić Losacco, prvostupnica tradicionalne kineske medicine iz Londona u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Nakon više od 20 godina provedenih u Velikoj Britaniji, Violeta je otvorila kliniku za akupunkturu i u rodnome Osijeku u kolovozu 2018. te planira otvaranje još jedne ordinacije u Rovinju 2020. Violeta Mišić Losacco također je i motivacijska govornica i wellness savjetnica s bogatim iskustvom upravo u wellness, zdravstvenom i spa turizmu u Aziji, SAD-u i Evropi, i u suradnji s vodećim hrvatskim brendom u wellness i spa turizmu Energy Clinic i Kempinski hotelom Adriatic u Istri 2015. pokreće svoj prvi zdravstveni holistički program pod nazivom “Unutarnja ravnoteža” i time otvara prostor za inovativne sadržaje u wellness i zdravstvenom turizmu i u Hrvatskoj. Pridružena je članica Hrvatskog društva za akupunkturu koje djeluje pri Hrvatskom liječničkom zboru, te surađuje u Hrvatskoj i u inozemstvu sa brojnim terapeutima uključujući i liječnike specijaliste koji se koriste medicinskom akupunkturom u okviru svojih medicinskih djelatnosti.

Oni sugrađani koji pate od alergijskih reakcija na pelud, pa tako i na ambroziju, mogu pronaći olakšanje u akupunkturi. Pacijenti inače kod ovakvih sezonskih alergija koriste kortikosteroide i anti-histamine, no znanost nam govori da akupunktura smanjuje djelovanje medijatora upale, citokina, koji se oslobađaju prilikom alergijske reakcije i time smanjuje simptome upale dišnih puteva. Osim kod alergija, dokazano je da akupunktura pomaže i u liječenju raznih vrsta boli, poput migrena i boli u leđima kao i kod reumatskih bolesti, išijalgije i u suzbijanju mučnine.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broju telefona: