Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u četvrtak, 12. listopada 2023. s početkom u 18.00 sati organizira predstavljanje knjige pod nazivom “Kreativno društvo, knjiga o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti” autora Dražena Kasala i drugih. Predstavljanje će se održati u prostoru Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Knjiga predstavlja i dijeli platformu s međunarodnim javnim projektom, a u svojoj je biti sukus svih problema današnjice, vrlo bitnih za čovjeka i čovječanstvo. Osim problema, govori se i o rješenju koje je unikatno i sveobuhvatno, jednom za svagda. Rješenje koje će ljudima konačno donijeti život kakvog čovjek zaslužuje i kakvog može imati bez ikakvih problema. Zašto su danas čovjek i čovječanstvo u problemima i krizama, koji je razlog našeg kratkog i neispunjenog života prepunog egzistencijalnih strahova? Razlog je tome društveni sustav nametnut cijelom čovječanstvu u kome su profit, novac, moć i slava najveća vrijednost. U knjizi se spominju samo najveći problemi današnjice s posebnim osvrtom na klimatske katastrofe, kao najveću prijetnju čovječanstvu. Možemo li mi kao čovječanstvo izaći kao pobjednici iz svih ovih globalnih poteškoća i napraviti društvo u kojem su čovjek i njegov život najveća vrijednost? Možemo li konačno zadovoljiti sve egzistencijalne zahtjeve čovječanstva i prekinuti ratove, kriminal, glad i siromaštvo i živjeti napokon kao ljudi a ne kao životinje? Možemo! Kako? Dođite na promociju knjige i saznajte…

Dražen Kasalo autor je nekoliko knjiga duhovno-psihološko-pravnog karaktera, a sada u svojstvu volontera projekta Kreativno društvo govori o ovom sveobuhvatnom rješenju svih ljudskih problema.

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona: