Udruga “Male note” Hrvatska i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organiziraju predstavljanje knjige autorice Tene Duran pod nazivom “Kreativno izražavanje emocija”. Predstavljanje će se održati u subotu, 11. svibnja 2024., s početkom u 10.00 sati, u prostoru dvorišta Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Knjiga Kreativno izražavanje emocija ističe važnost početnog učenja o emocijama od najranije dobi. Djeca se neprestano suočavaju s nizom emocija, ali često im nedostaje rječnik ili razumijevanje kako ih prepoznati i izraziti na zdrav način. Ova knjiga postavlja temelje za takvo učenje, pružajući djeci alate i tehnike za suočavanje s emocijama poput ljutnje, tuge, straha i sreće.

Tena Duran rođena je 11. svibnja 1991. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti završila je u Osijeku te se stručno usavršila u području Montessori pedagogije pri “Kirchliche Pädagogische Hochschule” u Grazu. Kvalifikaciju sveučilišne specijalistice muzikoterapije stekla je na Poslijediplomskom sveučilišnom studiju kreativne terapije, smjer muzikoterapija u izvođenju Akademije za umjetnost i kulturu i Medicinskog fakulteta u Osijeku. Bila je asistentica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, a stalno je zaposlena u jednoj osnovnoj školi u Osijeku. Također, stalna je vanjska suradnica u opernom zboru HNK-a Osijek. gdje pjeva u brojnim operama, operetama i mjuziklima. Primjenjujući znanje iz područja muzikoterapije, gostuje kao predavačica edukativnih radionica i sudjeluje na konferencijama diljem Hrvatske. Surađuje s različitim ustanovama te provodi individualnu i grupnu muzikoterapiju kao prevenciju protiv profesionalnog sagorijevanja. Na svom YouTube kanalu vodi edukativni podcast u kojemu s gostima stručnjacima priča o važnim temama iz svijeta kreativnih terapija i alternativnih pedagogija.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: